VÅRE  HELÅRSØL

Med helårsøl mener vi øl som vi til en hver tid gjennom året skal ha tilgjengelig på fat, flasker eller bokser. Vi har valgt ut fire grunnleggende og populære ølsorter i sortimentet, som også er ganske forskjellige (Hveteøl, Pilsner, Stout & APA). Dette har vi gjort for å innfri smaksønskene til et bredest mulig publikum. 

Weissbier

Dette er et tradisjonelt sydtysk hveteøl, med et markant preg fra hveteølgjær. Det er lite maltfylde og humlearoma, men rikelig med  estere av banan og nellik. Den har en fruktig sødme som passer utmerket til sjømat, og  for mange er det førstevalget om sommeren. 


Fylde ◑  Bitterhet ◔
Sødme ◑  Friskhet ◕

Tsjekkisk Pilsner

Dette er en tsjekkisk pilsner som skiller seg fra norsk pilsner med sin kraftigere humlesmak, maltfylde og restsødme. Smaken balanseres mot toner av krydder og blomst fra Saazhumlen. Dette er en klassisk allrounder øl, men smaker aller best om sommeren.


Sødme ◑  Friskhet ◑
Fylde ◑  Bitterhet ◑

Amerikansk Pale Ale

Dette er en kraftig humlet amerikansk pale ale. Humlene Centennial og Nelson Sauvin gir toner av blomst, sitrus, tropisk frukt og stikkelsbær. En lett malt -kropp og leskende bitterhet gjør denne farlig god! Passer godt til grillmat & andre kraftigere retter. 


Sødme ◔ Friskhet ◑
Fylde ◑ Bitterhet ◑

Sweet Stout

Dette er en søt melke stout med tydelig maltpreg av nøtter, kjeks & karamell. Humlesmak og bitterhet er fraværende. En kraftig ristet smak balanserer sødmen. Ølet tilsettes laktose (ugjærbart melke sukker) og var markedsført som en nærende øl til barn & gravide.


Sødme ◕ Friskhet ◔
Fylde ◕ Bitterhet ◔


VÅRE  SESONGØL

Sesongøl er som navnet tilsier øl vi kun brygger i spesifikke perioder av året. Enkelt forklart har vi valgt å brygge ett sesongøl for hver årstid. En lys lager om sommeren, en Märzen om høsten, en Bokkøl om vinteren, og en Saison om våren. Se bryggekalenderen for mer informasjon om når vi brygger sesongøl.

Bokkøl

JULEØL

Dette er et komplekst juleøl med en god kropp og fin sødme. Det har en kraftig maltkarakter av karamell, brødskorpe og kjeks. Vi har tilsatt vaniljestang for å få litt ekstra sødme. Den passer fint for seg selv, men er utmerket til dessert og julekaker.

Fylde ◕  Bitterhet ◔
Sødme ◕ Friskhet ◔

Marzën

HØSTØL

Dette er en mørk lager av typen Märzen og regnes som det opprinnelige Oktoberfest ølet. Det har maltpreg av brød og kjeks, og humlearoma av blomst & krydder. Ølet er friskt og kan nytes alene, eller med pølse, surkål og annen tysk tradisjonsmat. 

Fylde ◑  Bitterhet ◔
Sødme ◕  Friskhet ◔

Internasjonal Lager

SOMMERØL

Dette er en internasjonal lager. En øl i samme stil som Carlsberg, Heineken og Budweiser. Den har mindre humlearoma og bitterhet enn pils og lite maltpreg, noe som gjør den svært lettdrikkelig. Passer ypperlig en varm sommer-dag eller til grillmaten.

Sødme ◔ Friskhet ◑
Fylde ◔ Bitterhet ◔

Saison

PÅSKEØL

Dette er en saison, et frisk belgisk gårdsøl hvor krydder karakteren overveiende stammer fra gjæren. Det har medium fylde og frisk aroma av gress og korn, med innslag av appelsinskall. Det passer utmerket som en leskende tørsteslukker i solveggen.

Sødme ◔ Friskhet ◑
Fylde ◑ Bitterhet ◑


VÅRE  SPESIALØL

Spesialøl er øl som brygges til spesielle anledninger som for eksempel bursdager, bryllup og lignende. De kan også brygges ved etterspørsel eller ved spesifikke henvendelser. Spesialølet vi har tilgjengelig er laget spesifikt for å gjenspeile de ulike personlighetene og karakteristiske trekkene til hver av Eng bryggerne.

Arnes Pilsner 
NORSK PILSNER

Dette er en vanlig norsk pilsner. Den har mer aroma, smak og fylde enn internasjonal lager, men er ikke like karakteristisk som tysk og tsjekkisk pils. Ingen sødme eller fruktighet, men noe bitterhet og humlesmak, og mye kullsyre. Et øl som passer til det meste.

Sødme   Friskhet ◑
Fylde 
  Bitterhet ◑

Oskars Mexican 
MEKSIKANSK LAGER

Dette ølet er klassifisert som en internasjonal lager, men kalles også bare for en meksikansk lager. Det er lyst og friskt, med mye flaket mais for å gjøre ølet så lett og lyst som mulig. Den har lav bitterhet, lett kropp og er tørr. Passer godt til grillmat og til fest.

Sødme Friskhet 
Fylde 
 Bitterhet 

Sindres Amber 
AMERIKANSK AMBER

Dette er en lys ale av typen amerikansk amber. Det er et velhumlet & moderat humlebittert øl, som balanseres mot en fyldig  karamellmalt sødme. Det kopper-røde ølet kan drikkes alene, men passer ypperlig til høstens retter som fårikål og soppretter.

Sødme ◑ Friskhet ◑
Fylde ◑ Bitterhet ◑

Øyvins Lambic 
BELGISK FRUKT LAMBIC

Dette er en surøl av typen belgisk frukt lambic. Det er spontangjæret som gir aromaer som halm, gjær og kjeller. Tilsatt kirsebær bidrar til sødme som demper noe av den dominerende syrligheten i ølet. Det er et friskt øl som egner seg for varme sommerdager. 

Sødme ◑  Friskhet ⬤ 
Fylde ◑  Bitterhet 

Pappas Stout 
DRY STOUT

Dette er en tørr stout i samme stil som Guinness. Den er mørk, moderat røstet, med en medium kropp. Smaken bærer preg av kaffe, sjokolade og kakao, og ølen har en balansert bitterhet. Dette er en lettdrikkelig og fin kose øl i vintermørket, men også med mat.

Sødme ◔ Friskhet ◔
Fylde ◕ Bitterhet ◑