DAGENS  ENG'S  FAMILIEBRYGGERI

Eng's bryggeri er et lite familiedrevet mikrobryggeri (hjemmebryggeri) fra Nattlandsfjellet i Bergen som i dag består av to generasjoner Eng'er. Vi er fire brødre som sammen med vår far har en stor interesse for brygging. Brygging har vært en hobby for oss i mange år, men for ett år siden (2020) bestemte vi oss for å ta hobbyen til et nytt nivå og startet opp et familiedrevet mikrobryggeri. Vi forsøker samtidig å videreutvikle oss selv som bryggere, men også ølet, cideren og vinen vi produserer. Målet vårt er å kunne tilby et fast repertoar av flere unike øl, men også cidere og viner. 


FAMILIEN  ENG'S  BRYGGE  HISTORIKK

Huset på Mannsverk gård bygget av Claus Grip
Huset på Mannsverk gård bygget av Claus Grip

 Familien Eng har drevet med brygging og med bryggerivirksomhet i mange generasjoner. Det tidligst dokumenterte bryggeriet i Eng slekten har røtter tilbake til 1800-tallet og til den kjente ølbrygger, spritbrenner og melterieier Claus Grip fra Mannsverk (1785-1845). 

I nyere tid har det blitt brygget øl på Årstad fra 1979 og frem til i dag. Vi har i dag utvidet repertoaret til brygging av øl, cider og vin. Da vi foreløpig ikke brygger i store volum, så er det meste av det vi brygger til eget forbruk. Men vi har også bidradd med brygging til bryllup og fester.

"Håndverk, kvalitet og tradisjon i over 200år"