VÅRE SIDERE

Sider lages av gjæret råsaft fra hovedsakelig epler men også av andre fruktsorter. Våre sidere produseres av bordepler fra Hardanger, som Aroma og Gravenstein. Det gjør at siderne våre er betydelig søtere og mer fruktig enn f.eks. britiske sidere som er kjent for å være betydelig mer tørre. 

Sider, som øl, kommer i mange variasjoner. Den kan være tørr, fruktig, syrlig, søtlig, ufiltrert og filtrert. Med masse kullsyre eller være nesten helt flat. Her kan man finne en smak som passer enhver gane. Og som øl, er sider veldig godt sammen med ulike matretter. Håndverks sider har ofte en intens eplesmak og passer godt til hvit kjøtt, fiskeretter og lette oster. Om sideren er noe søtere er den veldig god til lette desserter, kaker og frukt.

Eple
HELÅRS SIDER
   

Epleslang er brygget på eplejuice konsentrat, i tillegg til tørkede epler & rosiner for å fremheve fruktighet samt bidra med taniner som gir tørrhet og kompleksitet i smaken. Resultatet er en halvtørr og frisk sider, med syrlig preg som balanseres av en søt ettersmak. 


Fylde ◑ Bitterhet ◔
Sødme 
 Friskhet ◕

Pære
HELÅRS SIDER
   

Høy på pæra er brygget på konsentrat av saftige pærer som gir en søt og behagelig pæresmak. Den er tilsatt tørkede pærer og rosiner som bidrar til tørrhet og kompleksitet i smaken. Resultatet er en frisk sider, med god balanse mellom sødme og syrlighet.


Fylde ◑ Bitterhet ◔
Sødme 
 Friskhet ◕

Blåbær
SESONG SIDER
  

Blåbærpai er bygget på konsentrat av blåbær og eplejuice, i tillegg til tørkede lokale blåbær. Den har en mørk blålig farge og en deilig duft av blåbær med et innslag av eple. Sideren er veldig fruktig, men samtidig ikke for søt. Og den egner seg ypperlig som tørsteslukker. 


Fylde ◑ Bitterhet ◔
Sødme ◑ Friskhet 

Eple, Pære & Røde bær

SESONG SIDER
    

Tutti frutti er som navnet tilsier brygget på en miks av  konsentrat fra eple, pære og jordbær. I tillegg til at den er tilsatt rikelig av tørkede, varierte røde bær. Denne sideren er søt, fruktig og spesielt god når den serveres avkjølt på en varm sommeraften. 

    
Fylde ◑ Bitterhet ◔
Sødme ◑ Friskhet