OPPSKRIFTER PÅ VÅRE HELÅRSØL

STORWEISS er et tradisjonelt sydtysk hveteøl, med markant preg fra hveteølgjær. Det er lite malt og humlearoma, men rikelig med fenoler & estere av banan og nellik. Den har en fruktig sødme som passer utmerket til sjømat, og er for mange et førstevalg om sommeren.

MER PÅ LAGER er en tsjekkisk pilsner som skiller seg fra norsk pilsner med kraftigere humlesmak, maltfylde og restsødme. Smaken balanseres mot toner av krydder og blomst fra Saazhumlen. Dette er en klassisk allrounder øl, men er kanskje aller best om sommeren.

SØT RESEPT er en søt melke stout med tydelig maltpreg av nøtter, kjeks og karamell. Humlesmak og bitterhet er fraværende. En kraftig ristet smak balanserer sødmen. Ølet tilsettes laktose (ugjærbart melkesukker) og var markedsført som en nærende øl til barn & gravide. 

BREW ZEALAND er en kraftig humlet amerikansk pale ale. Humlene Centennial og Nelson Sauvin gir toner av blomst, sitrus, tropisk frukt og stikkelsbær. En lett maltkropp og leskende bitterhet gjør denne farlig god! Passer godt til grillmat og andre litt kraftigere retter.


OPPSKRIFTER PÅ VÅRE SESONGØL

NISSEFEST er et komplekst juleøl med en god kropp og fin sødme. Det er et bokkøl med kraftig maltaroma og karakter av karamell, brødskorpe, kjeks og vanilje. Fargen er kobberaktig og klar. Den passer fint for seg selv, men er utmerket til dessert og julekaker.

OKTOBERFEST er en mørk lager av typen Märzen og regnes som det opprinnelige Oktoberfest ølet. Det har maltpreg av brød og kjeks, og humlearoma av blomster og krydder. Ølet er friskt og drikkbart. Kan nytes alene, eller med pølse, surkål og annen tysk tradisjonsmat.

SOMMERENG er en internasjonal lager. En øl i samme kategori som Carlsberg, Heineken og Budweiser. Den har mindre humlearoma og bitterhet enn pils og lite maltpreg, noe som gjør den svært lettdrikkelig. Passer ypperlig en varm sommerdag eller til grillmaten. 

YEASTER BUNNY er en saison, et frisk belgisk gårdsøl hvor den krydrede karakter overveiende stammer fra gjæren. Det har medium fylde og frisk aroma av gress og korn, med innslag av appelsinskall. Det passer utmerket godt som en leskende tørsteslukker i solveggen.


OPPSKRIFTER PÅ VÅRE SPESIALØL

ARNES PILSNER er en vanlig norsk pilsner. Den har mer aroma, smak og fylde enn internasjonal lager, men er ikke like karakteristisk som tysk og tsjekkisk pils. Ingen sødme eller fruktighet, men noe bitterhet og humlesmak, og mye kullsyre. Et øl som passer til det meste.

OSKARS MEXICAN er klassifisert som en internasjonal lager, men kalles også bare for en meksikansk lager. Ølet er lyst og friskt, med mye flaket mais for å gjøre ølet så lett og lyst som mulig. Den har lav bitterhet, lett kropp og er tørr. Passer godt til grillmat og til fest.

SINDRES AMBER er en lys ale av typen amerikansk amber. Ølet er velhumlet og moderat humlebittert, som balanseres mot en fyldig og tydelig karamellmalt sødme. Det kopperrøde ølet kan drikkes alene, men passer ypperlig til høstens retter som fårikål og soppretter.

ØYVINS LAMBIC er en surøl av typen belgisk frukt lambic. Det er et spontangjæret øl som gir aromaer som halm, gjær og kjeller.  Tilsatt kirsebær bidrar til sødme som demper noe av den dominerende syrligheten i ølet. Det er et friskt øl som egner seg for varme sommerdager.

PAPPAS STOUT er en tørr stout i samme stil som Guinness. Den er mørk, moderat røstet, med en medium kropp. Smaken bærer preg av kaffe, sjokolade og kakao, og ølen har en balansert bitterhet. Dette er en lettdrikkelig og fin kose øl i vintermørket, men også med mat. 


OPPSKRIFTER PÅ VÅRE CIDERE

EPLESLANG er brygget på eplejuice konsentrat, i tillegg til tørkede epler & rosiner for å fremheve fruktighet samt bidra med taniner som gir tørrhet og kompleksitet i smaken. Resultatet er en halvtørr og frisk sider, med syrlig preg som balanseres av en søt ettersmak.

HØY PÅ PÆRA er brygget på konsentrat av saftige pærer som gir en søt og behagelig pæresmak. Den er tilsatt tørkede pærer og rosiner som bidrar til tørrhet og kompleksitet i smaken. Resultatet er en frisk sider, med god balanse mellom sødme og syrlighet.

BLÅBÆRPAI er bygget på konsentrat av blåbær og eplejuice, i tillegg til tørkede lokale blåbær. Den har en mørk blålig farge og en deilig duft av blåbær med et innslag av eple. Sideren er veldig fruktig, men samtidig ikke for søt. Og den egner seg ypperlig som tørsteslukker.

TUTTI FRUTTI er som navnet tilsier brygget på en miks av konsentrat fra eple, pære og jordbær. I tillegg til at den er tilsatt rikelig av tørkede, varierte røde bær. Denne sideren er søt, fruktig og spesielt god når den serveres avkjølt på en varm sommeraften.


OPPSKRIFTER PÅ VÅRE VINER

KJÆRLIGHETS ELIKSIR er laget av konsentrat fra tørkede druer; Corvina, Rondinella & Corvinone fra Valpolicella. Den er tørr og har fyldig kropp. Amarone kalles for en sofavin eller en meditasjonsvin. Det er vin du nipper til mens du har den gode samtalen om livet, kjærligheten, kunsten og døden. Lukt: morell, kaffe, sjokolade Smak: fyldig, oljet og varmende 

MORS FRUKTKAKE er laget av konsentrat fra druen Sauvignon Blanc dyrket i California, USA. Druesorten er kjent for å gi veldig aromatiske, friske, slanke og ungdommelige viner med grønnlig preg. Vinen passer svært godt sammen med fiskeretter og til skalldyr retter. Lukt: Sitrus, fersken, pasjonsfrukt Smak: fyldig, oljet og frisk