Lansering av ny serie med spesialøl!

10.11.2021

Eng bryggernes egne stiltilpassede øl!

    
Etter forrige brygge sammenkomst ble vi sittende og diskutere nye spennende idéer til bryggeriet. Det var da Sindre kom på den geniale idéen om å lage brygg som skulle gjenspeile hverandres karakterer, egenskaper og ikke minst særegenskaper. Etter nøye selvransakelser og grubling, har vi nå kommet frem til en helt ny serie med spesialbrygg som kanskje utleverer oss noe mer enn det vi hadde tenkt, men på en morsom måte.

Øyvins Lambic
BELGISK FRUKT LAMBIC
   

Som en Belgisk Frukt Lambic er Øyvin full av spennende eventyr og eksperimenter. Han har opplevd nok i livet til å vite hva han liker og hva han ikke liker, men rastløsheten hans betyr at han likevel kan kjede seg raskt. Øyvin er også litt usikker (som forklarer alle eksperimenteringene og eventyrene - og han prøver hele tiden å finne seg selv), men han er selvbevisst nok til ikke å la det irritere vennene sine. Ganen hans har utviklet seg på en slik måte at kreasjonistene blir nervøse, og han anser de fleste andre øl som for enkle for sin smak.

Sindres Amber
AMERIKANSK AMBER 
    

Amber øl varierer fra lett til middels i fylde, noe som gjør dem til et allsidig og velsmakende valg for de fleste. Du kan rett og slett ikke velge feil med denne "trygge innsatsen" av en øl. På samme måte som en Amber øl, viker Sindre seg fra å ta særlig risiko, og føler seg mer komfortabel med å ta de trygge valgene i livet. Han har en tendens til å mislike overraskelser, og foretrekker å planlegge ting og være forberedt. Amber øl er preget av litt fruktige og karamell smaker - så Amber øl på samme måte som Sindre er både søt og vennlig i natur.

Oskars Mexican
MEKSIKANSK LAGER
    

En Corona eller tilsvarende brygg av (internasjonal) Meksikansk lager med en skvis av lime kan for noen øl-elskere oppleves som et personlige paradis. Og for Oskar er dette også tilfelle. Som en meksikansk lager, så er Oskar både energisk, ekstrovert og alltid på jakt etter en fest. Det betyr ikke at han er et stereotypisk fest-dyr, men han elsker virkelig mennesker og vil være sammen med dem så mye som mulig. For Oskar og andre fans av meksikansk lager, er tid sammen med familien ("la familia") noe som verdsettes og prioriteres svært høyt.

Arnes Pilsner
NORSK PILSNER
    

Pilsner øl er lett i smak og lett å drikke. Dette er karakterer som også beskriver Arne godt. Godhjertet & omgjengelig. Han prøver sitt beste for ikke å overtenke eller overkomplisere problemer. I et nøtteskall liker Arne de enkle ting og enkle valg. Han er ikke interessert i fancy smaker eller ekstrem smak i øl. Han er ikke en som nyter noe eller kjøper ting av andre grunner enn deres oppgitte formål. Med andre ord drikker han øl for å bli beruset, spiser mat for å bli mett, og bruker klær fordi vær og lokale lover ikke gir han annet valg.

Pappas Stout
DRY STOUT
    

Stout er en type øl man drikker rolig, og hvor man verdsetter hver slurk. Pappa speiler denne nippende stilen i sine aspekter av livet, som gjør han kontemplativ og intelligent. Han elsker å delta i meningsfulle og dype diskusjoner, men han foretrekker helst små sosiale omgivelser, og han unngår store, overfylte miljøer. Han er kjent for å le med venner nå og da, men han vet at det er en tid og et sted for den slags, og foretrekker stort sett selskap med en god bok. Pappa er helsebevisst ved at han foretrekker de helsemessige fordelene av stout over lett øl når som helst.