Påskeølbrygging 2022
Tid for brygging av "Yeaster Bunny"
Julen har nå passert. Og selv om julebrygget varer helt til påske, så er det nå tid for brygging av påskeøl. Vi har valgt å lage en oppskrift som er basert på ølstilen Belgisk Saison. Det er et friskt gårdsøl med krydder karakter som stammer overveiende fra gjæren. Det har medium fylde og frisk aroma av gress og korn, med innslag av appelsinskall, og passer utmerket som en leskende tørsteslukker i solveggen. Alle ingrediensene til ølet ble kjøpt på Vestbrygg. På bryggedagen gikk alt etter oppskriften. Vi oppnådde som forventet en litt lav "Conversion efficiency" (meske effektivitet) på kun 65%, men dette skyldes i all hovedsak den store mengden malt vi benytter per liter vann i meskeprosessen. Til tross for dette endte vi på en OG på 1.065.
OPPDATERING: Ved endt gjæring endte vi opp med en FG på 1.009 (forventet FG 1.015)